Китай планира да повиши възрастта си за пенсиониране поетапно, за да

...
Китай планира да повиши възрастта си за пенсиониране поетапно, за да
Коментари Харесай

Китай плавно вдига възрастта за пенсиониране

Китай възнамерява да увеличи възрастта си за пенсиониране поетапно, с цел да се оправи с бързо застаряващото население на страната , оповестява Ройтерс.

Джин Вейганг, президент на Китайската академия на науките за труда и общественото обезпечаване, съобщи, че Китай гледа към напредничав, еластичен и диференциран път на повишение на възрастта за пенсиониране. Хората, които наближават пенсионната възраст, ще би трябвало единствено да забавят пенсионирането си с няколко месеца. Младите хора може да се наложи да работят няколко години повече, само че ще имат дълъг интервал на акомодация и преход, посочи той.

Най-важната характерност на промяната е да разреши на хората да изберат по кое време да се пенсионират съгласно техните условия и условия.

Китай към момента не е оповестил публично смяна на възрастта за пенсиониране, която е измежду най-ниските в света - 60 за мъжете, 55 за дамите на държавна работа и 50 за дамите, работещи във заводи.

, уточни, че държавното управление ще организира щателни изследвания и разбори, с цел да разгърне политика, която да бъде благоразумна в дискурса.

Населението на Китай от 1,4 милиарда души понижава и застарява, частично заради политика, която лимитира двойките до едно дете от 1980 година до 2015 година, натискът върху пенсионните бюджети ескалира, създавайки по-голяма неотложност за политиците да се оправят със обстановката.

Националната здравна комисия на Китай чака кохортата от хора на възраст 60 и повече години да нарасне от 280 милиона до повече от 400 милиона до 2035 година Средната дълготрайност на живота се е повишила от към 44 години през 1960 година до 78 години към 2021 година, по-висока от тази в Съединените щати, и се чака да надвиши 80 години до 2050 година

В момента всеки пенсионер се устоя от вноските на петима служащи. Съотношението е на половина от това, което беше преди десетилетие. Демографи и икономисти споделят, че сегашната пенсионна система, която разчита на намаляваща дейна работна мощ, с цел да изплаща пенсиите на възходящ брой пенсионери, е неустойчива и би трябвало да бъде реформирана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР